Hoe milieuvriendelijk is een PVC vloer?

“Hoe milieuvriendelijk is een PVC vloer eigenlijk?”

Die vraag kregen wij een aantal weken geleden van een nieuwe opdrachtgever. Aangezien wij zelf ook grote dieren liefhebbers zijn (zie onze bedrijfswagen), voor ons een reden om hier een artikel aan te wijden.

Onze leverancier heeft al meer dan 10 jaar PVC vloeren in het assortiment.
Het product is door de jaren heen doorontwikkeld. Waar de eerste PVC vloeren een plakstrook hadden, is er nu keuze uit een Dryback PVC vloer en een Rigid PVC vloer met click systeem.
De Dryback vloeren worden verlijmd op een egalisatie ondervloer (ook door ons verzorgd). En de Rigid click vloer heeft een soort kurk ondergrond aan de PVC vast.

PVC vloeren zijn erg populair. Logisch aangezien deze niet alleen supersterk zijn maar ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Bovendien zijn ze stiller dan veel andere producten en uitermate geschikt voor vloerverwarming én koeling.
Genoeg redenen dus waarom men juist kiest voor een PVC vloer.

Heeft onze private label PVC weekmakers?

Ons wordt echter regelmatig de vraag gesteld of PVC vloeren schadelijk zijn voor de gezondheid door gebruik van o.a. weekmakers. Maar wat zijn eigenlijk weekmakers?
Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen zacht en flexibel te maken. Dit is nu eenmaal nodig anders zou bijvoorbeeld een snoer niet buigzaam zijn. Zelfs de allerkleinsten onder ons hebben te maken met weekmakers.

Zo is iedereen vast wel eens erg dankbaar geweest met de uitvinding van de fopspeen. Weekmakers zijn ook te vinden in speelgoed, tuinslangen, opblaasbare voorwerpen, douchegordijnen, regenkleding en ga zo maar door.

Weekmakers komen geleidelijk vrij uit het materiaal waarin ze zijn verwerkt. De meeste van deze producten vormen geen gezondheidsrisico. Sommige weekmakers kunnen echter wel schadelijk zijn voor de gezondheid, waaronder een aantal ‘ftalaten’. In onze PVC vloeren is dit type weekmakers niet verwerkt.
Al onze kwaliteiten zijn vrij van ftalaat stoffen!
Regelmatig worden ter controle door TÜV testen uitgevoerd op het gebruik van ftalaat stoffen.

Testen, testen en nog eens testen

Er wordt veel getest voor mens, dier en milieu in de PVC vloeren ‘wereld. Gelukkig maar.

Zo worden al onze private label PVC vloeren getest door Eurofins, een vooraanstaand internationaal test laboratorium, volgens de “Indoor Air Quality” norm. Hier wordt zeer uitgebreid getest op gevaarlijke stoffen en emissies.

Het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) test onze PVC vloeren op de maximale eisen voor bouwproducten en de emissiewaarden hiervan.
Al onze PVC vloeren voldoen aan de strenge AgBB normen en zijn daarmee DIBT gecertificeerd. Tenslotte zorgen wij ervoor dat er met schoon “virgin” materiaal gewerkt wordt.

Eersteklas kwaliteit PVC’s die puur en niet vervuild zijn.

Wij staan garant dat we een volledig veilig en gezond product leveren. Ook de natuur gaat ons aan het hart. Vandaar dat onze PVC vloeren ook nog eens 100% recyclebaar zijn. 

Een product dat vele voordelen heeft én vriendelijk is voor mens, dier en milieu.

Wil je onze mooie private label PVC vloeren bewonderen? Ingeborg of Obbe komt graag bij je langs met onze prachtige collectie!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op via 055 3030988 of mail naar info@fonkelvloeren.nl. Wij komen vrijblijvend bij je thuis en maken daarna een voorstel voor je.