PVC vloer leggen Apeldoorn

Hoe leg je een PVC vloer?

Het ziet er zo simpel, maar dat is het absoluut niet. Wil je een PVC vloer perfect hebben liggen, laat dit dan door een goede vloeren specialist doen.
Fonkelvloeren heeft zijn eigen ‘Fonkelvloer’. Een Fonkelvloer is een PVC vloer die wij zelf hebben samengesteld.
Het is een perfect te leggen vloer van zeer goede kwaliteit en in meer dan 60 kleuren. Dus hier zit altijd een kleur bij, die past bij jouw interieur.
Wil je een PVC vloer leggen in Apeldoorn, Deventer, Zutphen of in het gebied tussen Zwolle en Amersfoort, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Een PVC vloer leggen is vakmanschap

Nadat wij bij je huis de bestaande vloer hebben bekeken, bepalen wij wat er vooraf moet gebeuren om de vloer geschikt te maken voor het leggen van jouw nieuwe PVC vloer.

Als er oneffenheden in de vloer zitten, dan zorgen wij ervoor dat de vloer mooi glad wordt. Denk aan bijvoorbeeld gaten door het frezen van leidingen, beschadigingen enz. Deze zullen wij eerst aansmeren met cement.
Als de vloer vlak is, dan wordt jouw vloer behandeld met een speciale primer. Dit is een vloeibare plak substantie die wij met een roller aanbrengen.
Dit moet even drogen.

Als de primer droog is kan er gestart worden met egaliseren. Afhankelijk van de ondervloer wordt er een keuze gemaakt in het type egalisatie. Uiteraard weten wij bij Fonkelvloeren precies welke wij voor jouw huis nodig hebben!

En dan begint het egaliseren. Een klus wat, samen met de rest van de andere voorbereiding, de juiste basis is voor het leggen van jouw PVC vloer.
Houdt er altijd rekening mee dat je na het egaliseren minimaal 24 uur niet op de vloer mag lopen. Die tijd heeft de vloer echt nodig om te drogen.

Egaliseren van je PVC vloer

Zoals al gezegd, het egaliseren is de basis van je PVC vloer.

De egaliseer wordt gemengd met een mixer tot een vloeibare substantie. Wij doen het egaliseren altijd met twee vloerspecialisten. De eerste vloerspecialist maakt de substantie en de tweede vloer pecialist brengt het aan op de vloer.
Met een grote kam wordt de egaliseer gelijkmatig verdeeld over de vloer. Dit moet snel en toch heel nauwkeurig gebeuren omdat wanneer het egaliseer klaar is, moet het direct worden aangebracht op de vloer. Het droogt namelijk best snel.

Als de ruimte bedekt is met een gelijkmatige egaliseer komt het nawerk.
Alle luchtbellen en ongelijkheden moeten uit de egaliseer gehaald worden. Daarvoor hebben wij speciale borstels, waarmee wij over de vloer vegen. Dit doen wij minimaal twee keer.
De vloerspecialist loopt kruislings en op speciale schoenen over de geëgaliseerde vloer heen met de borstel net zolang totdat al het lucht eruit is.

Het leggen van de PVC vloer

Nadat de geëgaliseerde vloer gedroogd is worden de lijnen uitgezet zodat de vloer recht in de ruimte komt te liggen.
Ook dit is weer een heel precies werkje, want je je wil uiteindelijk niet scheef uitkomen bij een rechte muur. Dan kan alles er weer uit en moet je opnieuw beginnen.

Vervolgens wordt er een lijmlaag op de vloer aangebracht met een lijmkam en daarna wordt, vrij snel daarna de PVC vloer geplakt.
Heb je gekozen voor een PVC visgraat motief of Hongaarse punt, dan heeft onze vloerspecialist altijd meer tijd nodig, dan bij rechte planken.

Bij de kanten wordt de PVC vloer warm gemaakt om het beter te kunnen buigen en afsnijden tot de juiste lengte.
Als de hele ruimte gelegd is, volgt de finishing touch…de plinten!
Ons advies; laat dit ook door Fonkelvloeren doen, ondanks dat veel klanten zeggen het zelf te doen, is het een klus die vaak blijft liggen.
Daarnaast is het een afsluiting van je vloer wat echt ook netjes moet gebeuren. Het is erg jammer als de vloer prachtig is, maar de plinten niet netjes aan de muur zijn geplakt.
Fonkelvloeren heeft speciale zagen om een mooie hoek te zagen zodat alles naadloos op elkaar aansluit.

Wij zorgen ook voor een mooie kitrand van muur tot plint en van plint tot de vloer. In de kleuren die het beste passen bij de muur en vloer.

Nadat alles klaar is, geven wij nog advies over het onderhoud van je prachtige, nieuwe PVC vloer.

Je vloer is nu klaar voor gebruik!

Leef, speel en gebruik de vloer met plezier!

Nog even alles op een rijtje

 • Inventarisatie thuis van de ondervloer
 • Ondervloer vlak en strak maken, indien nodig
 • Aanbrengen van speciale primer
 • De vloer wordt geëgaliseerd
 • Alle luchtbellen worden uit de geëgaliseerde vloer geborsteld.
 • De geëgaliseerde vloer moet minimaal 24 uur drogen
 • De geëgaliseerde vloer wordt geschuurd met een speciale schuur machine
 • Op de vloer worden de lijnen uitgezet zodat de vloer recht komt te liggen.
  Voor een rechte plank ziet dat er uiteraard weer anders uit dan bij een visgraat PVC vloer of de Hongaarse punt
 • De lijmlaag wordt aangebracht
 • Direct hierna wordt de PVC vloer op de lijmlaag geplakt. Heb je gekozen voor een PVC visgraat motief of Hongaarse punt, dan heeft onze vloerspecialist altijd meer tijd nodig, dan bij rechte planken.
 • Nadat de hele vloer erin ligt, plakken wij met liefde ook nog de plinten erop. Dit mag je uiteraard ook zelf doen. Met de juiste apparatuur en skills is dat best te doen.
 • Nadat de plinten eraan zitten brengen wij een kitrand aan tussen de muur, plint en PVC vloer.
 • Je vloer is klaar voor gebruik!

  Leef, speel en gebruik de vloer met plezier!

Wil jij ook zo’n prachtige PVC vloer laten leggen in Apeldoorn?

Bel of mail ons en wij komen graag bij je langs voor een gratis adviesgesprek.