Trend in 2024: donkere kleuren in alles

Trend in 2024: donkere kleuren in alles

In 2024 tekenen zich op het gebied van vloerentrends duidelijke ontwikkelingen af voor zowel PVC- als houten vloeren. Een opvallende verschuiving is de groeiende populariteit van donkere kleuren, die een elegant en tijdloos karakter aan interieurs toevoegen.

Hoewel klassieke motieven zoals planken en visgraat nog steeds de markt domineren, zien we een toenemende belangstelling voor verfijndere legpatronen. Het Hongaarse en Weense punt, bekend om hun subtiel geweven geometrie, winnen terrein als alternatieve keuzes voor wie op zoek is naar een verfijnde, eigentijdse uitstraling.

Meer zwarte accenten in styling

De aantrekkingskracht van donkere tinten in zowel PVC als houten vloeren komt voort uit hun vermogen om een gevoel van luxe en warmte te creëren. Deze kleuren passen goed bij diverse interieurstijlen en bieden een uitstekende basis om andere decoratieve elementen te accentueren.
De afgelopen jaren zal het je vast opgevallen zijn dat ook interieur stylistes meer zwarte accenten gebruiken in huizen. Zwarte keukens, zwarte kozijnen of als je iets meer op ‘safe’ gaat, zwarte styling.

Hoewel traditionele patronen nog steeds geliefd zijn, voldoen het Hongaarse en Weense punt aan de groeiende behoefte aan unieke en stijlvolle vloerontwerpen. Deze complexere legpatronen voegen een vleugje verfijning toe aan ruimtes en zorgen voor een harmonieus samenspel met moderne inrichtingselementen.

Laat je inspireren bij Fonkelvloeren

Kortom, de vloerentrends van 2024 omarmen de elegantie van donkere kleuren en brengen vernieuwing met zich mee door de opkomst van het Hongaarse en Weense punt. Of je nu kiest voor de tijdloze charme van visgraat en planken of de meer verfijnde patronen, de mogelijkheden voor het creëren van een stijlvolle en persoonlijke vloer zijn divers en inspirerend.

Wil je advies over je nieuwe PVC of houten vloer? Of ben je op zoek naar een goede combinatie met je bestaande interieur? Of zoek je huis iemand die je kan helpen bij een volledig nieuw interieur? Bel of mail ons voor advies. Wij komen graag jouw huis bekijken en voorzien je graag van inspiratie!